Voorkeur voor werkplek

Welke werkplek spreekt je het meest aan?

Lees de onderstaande teksten eens door en geef dan aan, welke werkplek je het meest aanspreekt.

Stel je een werkplek voor, op een rustig deel van de kantoortuin.

Er is altijd voldoende gelegenheid om privacy op te zoeken en een telefoongesprek te voeren met een klant over een onderwerp, waarbij je echt je volle aandacht nodig hebt. Het is dan dusdanig rustig op die werkplek dat je je in alle rust voor kunt bereiden en tijdens het gesprek alles tot je kan nemen, wat je nodig hebt als over de inhoud van het gesprek.

Het is ook mogelijk om hier rond te wandelen, waarbij je in jezelf de plannen voor het aankomend jaar kunt op laten komen.

De achtergrond geluiden op de afdeling zijn dusdanig dat je gestimuleerd wordt tot het maken van nieuwe plannen, waardoor je soms al neuriënd bezig bent met de concretisering ervan.

Dan is er een andere werkplek, waarbij je je in een kleurrijke omgeving bevindt. De kleuren zijn echter dusdanig harmonisch op elkaar afgestemd dat het kijken naar de muren al een lust voor het oog is. Op deze muren zijn aansprekende kleurrijke posters opgehangen, waarbij de aanblik je soms doet wegdromen naar allerlei verre oorden; zodat je even vergeten bent, dat je hier komt om te werken; en bij sommige anderen staan er aansprekende titels en plaatjes op, die je stimuleren om extra je best te doen bij het creëren van een eigentijdse campagne.

De werkplekken zelf zijn zodanig ingericht, dat ze volledig opgeruimd en schoon eruit zien.

Dan is er nog een andere werkplek. Als je er aankomt voelt het al vertrouwd, alsof je er al jaren werkt, met leuke collega's om je heen, waarmee je prettig af kunt stemmen.

Als je achter het opgeruimde bureau gaat zitten, voelt de stoel aan als een zetel, waarin je gemakkelijk en comfortabel je dag door kunt brengen. Het beeldscherm weerspiegelt je gezicht, zo helder en schoon is het.

Alles wat je op deze plek nodig hebt is binnen handbereik; je ruikt de geurige aroma vanuit de coffeecorner al uitnodigend je kant opkomen.

Ook in de hoekjes waar je met je favoriete collega's kunt overleggen voel je je op je gemak en zit je lekker, omdat er regelmatig bekenden voor je langskomen, die je zo kunt begroeten en aanspreken.

Daarnaast is het mogelijk om je spullen zo op te bergen, dat je alles wat je nodig hebt in een handomdraai ter beschikking hebt.

Welke werkplek sprak je het meest aan?

In deze beschrijving gaat het om steeds dezelfde werkplek, echter dan beschreven vanuit verschillende perspectieven, vanuit de verschillende zintuigen. Vanuit het zien, het horen en het voelen.

Probeer in deze na te gaan vanuit welk zintuig de beschrijving is gekomen en welk zintuig je dan het meest aanspreekt. Dit geeft dan voor een deel aan, welk zintuig voor jou het meest aansprekend is en geeft je mogelijk ook een indicatie van de voorkeur van je manager/ collega. Uiteraard is het mogelijk dat je meerdere voorkeuren hebt of dat dit dicht bij elkaar ligt.

Het is best belangrijk te weten, waar je eigen voorkeuren liggen en die van je naast collega's/ managers, zodat het voor jou ook gemakkelijker wordt om te weten, welke voorkeuren in te zetten zijn, bij het leggen van contacten.