Kies en ze kiezen jou

“Kies en ze kiezen jou”

Dit is de titel van een boek van Judith Webber en een tekst, die ik de laatste weken een paar keer gehoord heb van mensen om me heen.

Begin dit jaar heeft in het teken gestaan van het behalen van het NLP trainerschap en dat is gelukt! Dat was nog een aardige klus met een aantal tussenstappen te behalen.

Gedurende 2012 heb ik enkele NLP trainingen aan particulieren gegeven binnen de Haarlemmermeer, een aantal workshops binnen het Dialogues House van ABN AMRO Bank, enkele trainingen voor de financiële sector.

Nu na het behalen van het trainerschap, is het voor mij daarom tijd voor hernieuwde oriëntatie; om ook te kijken met welk aanbod ik wil komen.

De volgende zaken wil ik me op richten:

  •         Vrouwen en leiderschap; vrouwen en zichtbaarheid vanuit een werkgerichte insteek/ ondernemerschap
  •         Projectmanagement en leiderschap
  •         Financiële sector met als focusgebied credit management

Vanuit mijn eigen persoon lopen hier kracht en helderheid als belangrijke persoonlijke waarden doorheen.

En waarom?

  •         Het eerste onderwerp van vrouwen en leiderschap spreekt me in de eerste plaats aan, omdat ikzelf vrouw ben; Momenteel volg ik veel discussies rondom de participatie van vrouwen in top-banen. Naar mijn idee zeggen vrouwen vaak dat ze wel een carrière willen, maar ze deinzen snel terug voor gevraagde consequenties, zoals combinatie met kinderen en het profileren, waaronder verstaan wordt dat ze claimen en naar buiten brengen wat ze daadwerkelijk doen. Zichtbaarheid en ruimte innemen zijn thema’s waar ikzelf ook nogal mee geworsteld heb. Ik vond het lekker veilig om me bescheiden op te stellen en als een soort verrassing naar voren te treden. Op de voorgrond vond ik nogal eng. Inmiddels voel ik me een trainer en dat maakt dat ik toch op de voorgrond mag treden, aandacht mag vragen en mensen mag vragen naar mijn grappige verhalen te luisteren.

Ik wil werken aan bewustwording rondom dit thema en vrouwen ook echt helpen om hun eigen kracht aan te boren en deze in te zetten voor de eigen carrière,

  •         Project management en leiderschap

In mijn loopbaan van meer dan 20 jaar bij ABN AMRO heb ik me gedurende meer dan 5 jaar beziggehouden met project management in uiteenlopende rollen, zoals secretaris van de projectmanagement vergadering, projectleider van het project om de project management opleidingen op IPMA niveau te krijgen, projectmanager van een aantal projecten binnen Preferred Banking, programma ondersteuning voor de start van Preferred Banking, lezingen georganiseerd over project management opleidingen, workshops gefaciliteerd. Vooral de dynamiek van projecten sprak me aan en het managen van verschillende typen mensen. Het lijkt me boeiend om de verschillende kennisgebieden waar ik mee in aanraking gekomen ben te combineren; en mensen die nu nog binnen projecten werken, bruikbare handvatten mee te geven.

·        Financiële sector

De nadruk van mijn werk lag tot nu toe op het werken bij een bank in combinatie met verzekeren, zowel in verkoop, sales management en project management, zowel zakelijk als particulier. Vanuit mijn trainingsachtergrond kan ik voldoende handvatten aandragen ter verbetering van communicatie op de werkvloer en in contact met de klant. Het herstellen van vertrouwen is hierbij een sleutelwoord; Vertrouwen dat momenteel nog niet hersteld is in de financiële sector.

Mijn belangrijkste focus wil ik echter gaan leggen op het onderdeel credit management, namelijk hoe ontvang je geld van een klant, terwijl de relatie in stand blijft. Naar mijn idee is dit een van de grootste uitdagingen van dit moment. Waarbij de partij die graag zijn middelen volgens afspraak wil ontvangen, oog houdt voor de manier waarop en de gevoelens die hierbij komen kijken.

Met wie:

Mensen die open-minded zijn

Naar zichzelf willen kijken en aan eigen ontwikkeling willen werken

Inspirerende mensen, die open staan voor vernieuwing.

Hoe:     

Eerst een duidelijk verhaal wegzetten

Veel oefeningen en tijd voor interactie

Luchtige manier van presentatie; met veel herkenning

Vanuit helderheid en kracht als sleutelbegrippen.

Niet langer nadruk op training met open inschrijving, maar eerder een geïntegreerd karakter van activiteiten, zodat daadwerkelijk verandering op kan treden. Dwz training met coaching op de werkvloer gecombineerd bijvoorbeeld.

Filmpjes inzetten, ter illustratie van het geheel

Herken je je in deze zaken, geef me dat dan aan