10 tips voor een positief 2013

 image 1Geïnspireerd door een collega volgen nu 10 tips gericht op de financiële sector, die je helpen voor een positief 2013:

1.Denk positief: Richt je op de zaken die goed gaan en geniet ervan. Sta er eens bij stil wat er allemaal goed gaat. En bij negatieve situaties vraag je je af: Wat kan ik hiervan leren? Waarom komt dit op mijn pad?

2.Focus op datgene wat het belangrijkste is: Start elke ochtend met bepalen wat het belangrijkst voor je is op die dag en richt je daarop.

3.Focus op datgene wat binnen je beinvloedingssfeer is; Geef je aandacht aan datgene waartoe je zelf in staat bent een verandering te brengen.

4.Houd altijd voor ogen wat je sterke kanten zijn: Wees je bewust van datgene waar je goed in bent; noteer dit eventueel en twijfel niet aan je eigen kwaliteiten.

5.Zorg voor een goede sfeer; in een prettige werksfeer is het voor iedereen fijner om werkzaamheden te doen. Daarmee ben jezelf en je collega’s het meest positief.

6.Voldoende ontspanning en reflectie: Laat je niet enkel door de waan van de dag leven; en zorg goed voor jezelf in de vorm van voldoende ontspanningsmomenten en bouw ook reflectiemomenten in, zodat je niet enkel aan het werk bent en je ook weleens jezelf afvraagt wat je precies aan het doen bent.

7.Relativeer: Uiteraard is je werk, je beoordeling, de waardering in wat voor vorm dan ook, die je ontvangt belangrijk en is dit het aller, aller, allerbelangrijkste in het leven. Gezondheid en geluk zijn zaken waar het echt om draait. Relativeer de rol van je manager of je collega als je moeite hebt met gedrag.

8.Wees transparant waar dit gevraagd word: Er is een hele maatschappelijke tendens in beweging gezet op het gebied van transparantie. Realiseer je dat klanten vaak weinig weten van nieuwe regels, productsamenstelling, bijbehorende beloningen. Zij hebben er recht op goed geïnformeerd te worden. Realiseer je dat communicatie voor een groot deel uit non verbale communicatie bestaat, dus een ander zal heel snel aanvoelen als iets niet klopt.

9.Wees je bewust van stappen voorwaarts: Hoe vaak vind je kleine stapjes vooruit niet heel gewoon. Terwijl als je ze allemaal achter elkaar zet, heb je uiteindelijk een grote stap voorwaarts gezet. Je kunt jezelf hierin helpen door iedere dag te kijken naar de stappen voorwaarts die gezet zijn. Dit helpt voor een positieve mindset.

10.Vier successen. Kleine en grote successen verdienen het in het daglicht te komen. Ze verdienen aandacht, want er is veel effort in gestoken.

Laat me weten, welke tips je het meest geholpen hebben