Coaching- Marketing- Sales support voor boomkwekers

boomkwekerij

Als kind groeide ik op tussen de transportbedrijven en boomkwekerijen, terwijl mijn ouders een levensmiddelenwinkel en een handel in bouwmaterialen hadden. Wie uit de streek komt, kan waarschijnlijk al afleiden, dat ik in Zundert tussen Breda en Antwerpen opgroeide. Ook uit mijn achternaam is dat te herleiden; een naam die buiten Zundert regelmatig vragen met zich meebrengt.

Vanaf mijn 18e was ik hier minder te vinden, doordat ik bedrijfseconomie, met als specialisme marketing & sales in Rotterdam aan de EUR studeerde. Na mijn studie ging ik bij AMRO Bank in het kantorennet werken, om nou eens echt de verkoop te ervaren, om ervaring op te doen met management en vooral bij heel veel verschillende bedrijven in de keuken te kijken. Dat heb ik gedurende 10 jaar mogen doen op het gebied van kredietverlening; en de ABN AMRO stelde mij aan in uiteenlopende agrarische gebieden zoals Oud-Beijerland; met de aardappels en de bieten; Lisse en Noordwijkerhout; met de tulpen kwekers en exporteurs en Nieuw Vennep; met ook weer aardappelen en granen soms.

Uiteindelijk was ik binnen ABN AMRO Bank voor een deel verantwoordelijk voor de verkoop/ sales aan de bemiddelde particuliere klant. Vervolgens heb ik trainings- en coachingsvaardigheden opgedaan, die me nu weer van pas komen bij het begeleiden van MKB ondernemers in het gebied waar ik ben opgegroeid en de taal nog van versta; spreken is soms lastiger.

Inmiddels is er voor de boomkwekers ook het een en ander veranderd. Konden zij zich in het verleden bezighouden met de teelt en kwamen de klanten via bestaande kanalen. Inmiddels is dat niet langer het geval en is het belangrijk te weten, wie je klant is en met hem ook een relatie op te bouwen. Uiteindelijk kan dit ook stress opleveren voor de ondernemer, want er worden aardig wat nieuwe vaardigheden gevraagd. Een hand toereiken op verschillende vlakken kan voor een oplossing zorgen. 

Hierdoor weet ik een goede combinatie te bieden van noodzakelijke kennis en vaardigheden.