Voorkeuren voor horen, zien , voelen en GGW tjes

Project management G.G.W.tje

Wie weet wat bedoeld wordt met een G.G.W. tje in een Project Management Omgeving

Wat is een G.G.W. tje? Wie weet wat een G.G.W. tje is ?

Niemand?

Hiermee sluit ik mijn metafoor, een zgn vertellend verhaal af, om de mensen aan het luisteren te krijgen; en ga ik verder met mijn uitleg over welke zintuigen de voorkeur hebben. Dit om aan te geven, dat de ene mens een voorkeur heeft voor het zien; de ander voor het horen, de volgende voor hetvoelen en een volgende voornamelijk ontvankelijk te zijn voor rationele argumenten.

Het verhaal over G.G.W.tjes is bedoeld om te illustreren dat ik  een voorkeur heb voor het horen en weet dit te illustreren met een situatie, toen ik net secretaris van de Project Portfolio Groep (PPG) binnen ABN AMRO Bank NV was geworden. De vergadering werd geleid door Dolf Collee, die later in de Raad van Bestuur van ABN AMRO Bank NV benoemd is en ook genoemd wordt in “De Prooi”.  In de eerste vergadering  gebeurde er iets waarbij ik volledig op mijn gehoor heb kunnen vertrouwen.

Hoewel het vertrouwen op mijn gehoor een erg mooie ervaring was, werd ik vervolgens plots overvallen door de opmerking over  G.G.W.tjes door Dolf Collee, de voorzitter. Dolf zei; je hebt een goed verslag geschreven, echter wil je ervoor zorgen dat er nooit G.G.W.tjes op de agenda komen. G.G.W.tjes wat zijn G.G.W.tjes, dacht ik. Wat zijn nou in godsnaam G.G.W.tjes?

Als je nieuwsgierig bent geworden, wat G.G. W.tjes zijn, dan kom ik je dat uitleggen op een project team meeting evenals, hoe je op je gehoor kunt vertrouwen. Tevens geef ik dan nadere uitleg over de training “Soft skills in project management”; Dit heb ik al een aantal keren gedaan bij groepjes project managers.

Tijdens de training “Soft skills in projectmanagement” kun je aan de hand van een test nagaan, waar je voorkeur ligt. Is dit in het horen, zien, voelen of vaar je voornamelijk op rationele argumenten. Het is belangrijk om te weten waar eigen voorkeuren liggen en ook om goed aan te kunnen sluiten op de voorkeuren van anderen binnen je project.